Wat is essentieel voor jou?

}

15 oktober 2020

Het woord van 2020 is voor mij steeds meer en meer duidelijk aan het worden. Geen Corona, Lockdown of mondkapje. Maar ‘essentie’. De dingen die er de afgelopen tijd gebeurde in mijn leven brengen mij steeds weer terug bij de ‘essentie’. Dat waar het allemaal om draait. Steeds weer krijg ik de vraag in mijn gezicht gegooid: ‘Wat is essentieel?’

Terug naar de essentie
Niet nieuw…. Het is een vraag die mij eigenlijk al heel lang bezighoudt. Een levensvraag. Zodra het over de essentie gaat, vind ik een gesprek interessant worden. De diagnose rond mijn spieren bracht mij terug bij de essentie. De zenuwpijn, weinig energie hebben en verkrampen nog veel meer. Gebeurtenissen in mijn leven maakte dat ik kon zien wat ‘essentieel’ was en ook in mijn onderneming vind ik het belangrijk om met de ‘essentie’ bezig te zijn. Omdat dat is wat mij energie geeft, als ik dicht bij de essentie kom van mijzelf of bij een ander merk ik dat het gaat stromen, ik word er blij van en creatief. Puzzelstukjes vallen in elkaar, mijn hoofd wordt lichter en ik bekijk de wereld door een andere bril.
Al vind ik het soms ook makkelijker om de andere kant op te kijken, op te gaan in de verhalen die ik zelf in mijn hoofd verzin. Mijn hoofd te volgen in plaats van mijn voeten.

Werken met de essentie
Juist omdat bezig zijn met de ‘essentie’ mij en ook anderen zoveel brengt, werk ik in mijn coaching en trainingen veel met opstellingen. Juist daar gaat het om de essentie. Wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt en kom je direct bij de kern van de zaak. We kunnen mooie verhalen maken, we kunnen er om heen draaien, we kunnen de een oplossing vinden voor gevolgen. Maar waar gaat het nou echt om? Wat is de vraag achter de vraag?In het verleden toen ik nog veelal ondernemers coachte waren zij weleens verbaasd. Maar dit is toch heel persoonlijk? Ja precies…. Dit is waar het in de ‘essentie’ over gaat.

Een levensloopsessie brengt je terug bij jouw essentie.
Zo kwam ik op het idee om een levensloopsessie aan te bieden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, loop je vast op meerdere vlakken in je leven of in je bedrijf, vraag je je af wat de essentie is van dit alles. In een levensloopsessie gaan we samen de natuur in en gebruiken we de natuur als inspiratiebron. We gaan terug naar jouw essentie, zodat je vanuit daar een stap kunt zetten. Mijn ervaring is dat 1 levensloopsessie je al zoveel helderheid kan geven, dat je verder kunt. Het gaat namelijk over ‘jouw essentie’. Ben je benieuwd hoe een levensloopsessie in zijn werk gaat of wil je een afspraak maken?
Hier lees je meer informatie.

Meer blogs…

Waarom je doet wat je doet

Waarom je doet wat je doet

Het ondernemersmanifest In het afsluitend gesprek met een ondernemer vroeg ik wat voor hem de toegevoegde waarde is van het Ondernemersmanifest dat hij heeft ontvangen. Zonder aarzelen antwoordde hij dat het inzicht geeft in waarom je doet wat je doet.  Het is, zoals...

Lees meer
Waar gaat het hier eigenlijk écht over?

Waar gaat het hier eigenlijk écht over?

Er is zoveel ruisZoveel afleidingZoveel dingen om in te vluchtenWaar gaat het hier eigenlijk écht over?Deze vraag stel ik mijn klanten regelmatig tijdens een opstelling, maar ook aan mezelf tussen de bedrijven door.Het geeft helderheid en vraagt om vanuit een ander...

Lees meer
Zomer in je bedrijf

Zomer in je bedrijf

t is vandaag 1 juni, de zon schijnt en wij introduceren een speciale actie voor iedere ondernemer die samen met ons de tweede helft van het jaar goed wil beginnen! MidzomerDe langste dag in het jaar, ongeveer de helft van het jaar. Een periode om als ondernemer even...

Lees meer