Wat is essentieel voor jou?

}

15 oktober 2020

Het woord van 2020 is voor mij steeds meer en meer duidelijk aan het worden. Geen Corona, Lockdown of mondkapje. Maar ‘essentie’. De dingen die er de afgelopen tijd gebeurde in mijn leven brengen mij steeds weer terug bij de ‘essentie’. Dat waar het allemaal om draait. Steeds weer krijg ik de vraag in mijn gezicht gegooid: ‘Wat is essentieel?’

Terug naar de essentie
Niet nieuw…. Het is een vraag die mij eigenlijk al heel lang bezighoudt. Een levensvraag. Zodra het over de essentie gaat, vind ik een gesprek interessant worden. De diagnose rond mijn spieren bracht mij terug bij de essentie. De zenuwpijn, weinig energie hebben en verkrampen nog veel meer. Gebeurtenissen in mijn leven maakte dat ik kon zien wat ‘essentieel’ was en ook in mijn onderneming vind ik het belangrijk om met de ‘essentie’ bezig te zijn. Omdat dat is wat mij energie geeft, als ik dicht bij de essentie kom van mijzelf of bij een ander merk ik dat het gaat stromen, ik word er blij van en creatief. Puzzelstukjes vallen in elkaar, mijn hoofd wordt lichter en ik bekijk de wereld door een andere bril.
Al vind ik het soms ook makkelijker om de andere kant op te kijken, op te gaan in de verhalen die ik zelf in mijn hoofd verzin. Mijn hoofd te volgen in plaats van mijn voeten.

Werken met de essentie
Juist omdat bezig zijn met de ‘essentie’ mij en ook anderen zoveel brengt, werk ik in mijn coaching en trainingen veel met opstellingen. Juist daar gaat het om de essentie. Wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt en kom je direct bij de kern van de zaak. We kunnen mooie verhalen maken, we kunnen er om heen draaien, we kunnen de een oplossing vinden voor gevolgen. Maar waar gaat het nou echt om? Wat is de vraag achter de vraag?In het verleden toen ik nog veelal ondernemers coachte waren zij weleens verbaasd. Maar dit is toch heel persoonlijk? Ja precies…. Dit is waar het in de ‘essentie’ over gaat.

Een levensloopsessie brengt je terug bij jouw essentie.
Zo kwam ik op het idee om een levensloopsessie aan te bieden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, loop je vast op meerdere vlakken in je leven of in je bedrijf, vraag je je af wat de essentie is van dit alles. In een levensloopsessie gaan we samen de natuur in en gebruiken we de natuur als inspiratiebron. We gaan terug naar jouw essentie, zodat je vanuit daar een stap kunt zetten. Mijn ervaring is dat 1 levensloopsessie je al zoveel helderheid kan geven, dat je verder kunt. Het gaat namelijk over ‘jouw essentie’. Ben je benieuwd hoe een levensloopsessie in zijn werk gaat of wil je een afspraak maken?
Hier lees je meer informatie.

Meer blogs…

Movemeant: Ook voor ondernemers

Movemeant: Ook voor ondernemers

Steeds vaker krijg ik van ondernemers de vraag of ik hen kan coachen bij het maken van een ‘move’.En steeds vaker merk ik hoe leuk ik het vind om weer bezig te zijn met ondernemers en de stappen die zij zetten.Daarom komt er in 2021 een speciaal ondernemersaanbod op...

Lees meer
2 jaar!

2 jaar!

Wauw! 2 jaar geleden werd ik vandaag geopereerd. 28 november 2018 ging ik onder het mes in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Na jaren lang op mijn tenen lopen als gevolg van een neuromusculaire aandoening was het zaak dat mijn spieren gingen verlengen in plaats van...

Lees meer
Wat was je doel?

Wat was je doel?

WAT WAS JE DOEL? Vanmorgen liep ik weer op mijn mooie nieuwe hardloopschoenen de sportzaal van de fysiotherapie binnen. Vrijdag is rendag. Dat betekent dat ik op deze dag op de loopband sta om te oefenen met rennen. Vorige week kocht ik nog mooie nieuwe...

Lees meer