2 jaar!

}

30 november 2020

Wauw! 2 jaar geleden werd ik vandaag geopereerd.

28 november 2018 ging ik onder het mes in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Na jaren lang op mijn tenen lopen als gevolg van een neuromusculaire aandoening was het zaak dat mijn spieren gingen verlengen in plaats van verkorten.
De revalidatiearts gaf het een jaar voordat ik weer op oud niveau zou zijn. De revalidatieperiode zou 2 jaar duren tot ik zou zijn bij wat er mogelijk was.
Of het zou lukken was de vraag…. maar het was een kans! En die wilde we grijpen.
Ik weet nog goed hoe ik na een half jaar dacht….. hoe kan het nou nog beter worden? Het is al zo goed! En het werd beter.
Ik weet nog goed hoe ik na de eerste zomer dacht….. hoe kan ik nou nog verder gaan lopen? Dit is al zo ver! En het werd verder.
Ik weet nog goed hoe ik na een jaar dacht…. Dit is zoveel meer dan oud niveau, hoe is het dan volgend jaar?! En volgend jaar werd nog beter.
Steeds kwam er een stapje bij, meer snelheid, meer uithoudingsvermogen, heel veel oefenen en zo’n ander leven. Opnieuw de wereld ontdekken.
Dat laatste had ik zwaar onderschat. Dit afgelopen jaar stond ik het teken van de mentale klap. Kun je die hebben na zoveel moois? Ja!
Het lijkt wel alsof alles anders is en eindelijk kwam er ruimte om ook terug te kijken naar wat er eigenlijk allemaal voorbij gekomen was.
Het leukste én uitdagenste aan mijn nieuwe leven? Lopen op onverharde wegen….
Al jaren lijkt het mij leuk om in december samen met met mensen het jaar uit te lopen. Een idee wat ooit in mijn hoofd geslopen is en er niet meer uit wil.
Steeds was er een reden waarom het niet handig was…. omdat het fysiek niet kon of omdat ik het gewoonweg niet aandurfde… en nu! Nu kan het.

Samen met een groepje mensen gaan we heel bewust het jaar afsluiten. En wat voor een jaar.

 

Loop je mee?
Meer informatie lees je hier.

En er is ook een speciale ondernemerseditie. Hier lees je meer. 

Meer blogs…

Zomer in je bol en je bedrijf

Zomer in je bol en je bedrijf

t is vandaag 1 juni, de zon schijnt en wij introduceren een speciale actie voor iedere ondernemer die samen met ons de tweede helft van het jaar goed wil beginnen! MidzomerDe langste dag in het jaar, ongeveer de helft van het jaar. Een periode om als ondernemer even...

Lees meer
Een manifest voor Studio Zonnegroet

Een manifest voor Studio Zonnegroet

Enkele weken geleden leerden wij Danielle kennen van Studio Zonnegroet. We spraken met elkaar af om een Communicatie Manifest voor haar te maken. Met elkaar keken we naar Danielle en haar bedrijf. Naar haar drijfveren en hoe zij die kan benutten om haar bedrijf verder...

Lees meer
De eerste keer naar zee

De eerste keer naar zee

Bovenaan mijn bucketlist toen ik opnieuw leerde lopen stond: Lopen naar zee. Dat leek mij magisch. Om weer zelf op mijn eigen blote voeten, zonder hulp van anderen, over het strand naar de zee te kunnen lopen. Het strand is voor mij thuiskomen. Als klein meisje...

Lees meer