2 jaar!

}

30 november 2020

Wauw! 2 jaar geleden werd ik vandaag geopereerd.

28 november 2018 ging ik onder het mes in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Na jaren lang op mijn tenen lopen als gevolg van een neuromusculaire aandoening was het zaak dat mijn spieren gingen verlengen in plaats van verkorten.
De revalidatiearts gaf het een jaar voordat ik weer op oud niveau zou zijn. De revalidatieperiode zou 2 jaar duren tot ik zou zijn bij wat er mogelijk was.
Of het zou lukken was de vraag…. maar het was een kans! En die wilde we grijpen.
Ik weet nog goed hoe ik na een half jaar dacht….. hoe kan het nou nog beter worden? Het is al zo goed! En het werd beter.
Ik weet nog goed hoe ik na de eerste zomer dacht….. hoe kan ik nou nog verder gaan lopen? Dit is al zo ver! En het werd verder.
Ik weet nog goed hoe ik na een jaar dacht…. Dit is zoveel meer dan oud niveau, hoe is het dan volgend jaar?! En volgend jaar werd nog beter.
Steeds kwam er een stapje bij, meer snelheid, meer uithoudingsvermogen, heel veel oefenen en zo’n ander leven. Opnieuw de wereld ontdekken.
Dat laatste had ik zwaar onderschat. Dit afgelopen jaar stond ik het teken van de mentale klap. Kun je die hebben na zoveel moois? Ja!
Het lijkt wel alsof alles anders is en eindelijk kwam er ruimte om ook terug te kijken naar wat er eigenlijk allemaal voorbij gekomen was.
Het leukste én uitdagenste aan mijn nieuwe leven? Lopen op onverharde wegen….
Al jaren lijkt het mij leuk om in december samen met met mensen het jaar uit te lopen. Een idee wat ooit in mijn hoofd geslopen is en er niet meer uit wil.
Steeds was er een reden waarom het niet handig was…. omdat het fysiek niet kon of omdat ik het gewoonweg niet aandurfde… en nu! Nu kan het.

Samen met een groepje mensen gaan we heel bewust het jaar afsluiten. En wat voor een jaar.

 

Loop je mee?
Meer informatie lees je hier.

En er is ook een speciale ondernemerseditie. Hier lees je meer. 

Meer blogs…

Ik durf (niet)

Ik durf (niet)

Durven Gewoon gaan Zet die stap Ga het aan Maak een move Durf te springen En zien of ik op kan staan Ik durf En vaak ook niet Dan fluit ik mezelf terug Keer op keer Bang om te vallen en voor pijn Stel ik uit om... Om simpelweg mezelf te zijn Ik verstop En draai...

Lees meer
Movemeant: Ook voor ondernemers

Movemeant: Ook voor ondernemers

Steeds vaker krijg ik van ondernemers de vraag of ik hen kan coachen bij het maken van een ‘move’.En steeds vaker merk ik hoe leuk ik het vind om weer bezig te zijn met ondernemers en de stappen die zij zetten.Daarom komt er in 2021 een speciaal ondernemersaanbod op...

Lees meer
Wat was je doel?

Wat was je doel?

WAT WAS JE DOEL? Vanmorgen liep ik weer op mijn mooie nieuwe hardloopschoenen de sportzaal van de fysiotherapie binnen. Vrijdag is rendag. Dat betekent dat ik op deze dag op de loopband sta om te oefenen met rennen. Vorige week kocht ik nog mooie nieuwe...

Lees meer