Wat was je doel?

WAT WAS JE DOEL?
Vanmorgen liep ik weer op mijn mooie nieuwe hardloopschoenen de sportzaal van de fysiotherapie binnen. Vrijdag is rendag. Dat betekent dat ik op deze dag op de loopband sta om te oefenen met rennen.
Vorige week kocht ik nog mooie nieuwe hardloopschoenen. Schoenen waarvan ik nooit had gedacht ze nog eens te kopen. De verkoper in de winkel vroeg: ‘Hoe ver loop je?’ Waarop ik nonchalant antwoordde…. 2,5 minuut. 🙂
Voor de zomer kwam er opeens een het idee opzetten dat ik misschien wel kon leren rennen. Nadat ik 2 jaar geleden geopereerd werd en opnieuw leerde staan, voorzichtig lopen, harder lopen, wandelen…. was dit de volgende stap.
En nu stond ik vanmorgen weer op de loopband waar ik iedere week sta. Rennen voelt nogsteeds vreemd. Heel onnatuurlijk, zelfs met nieuwe schoenen.
Omdat er vanwege corona 1 keer in de week fysio mogelijk is, ren ik soms heel stiekem ook even een stukje buiten…. dat is dan een paar meter, als niemand het ziet… en dan hoop ik dat ik het een beetje in de benen krijg.
Al weken ren ik 2 tot 2,5 minuut op de loopband op vrijdagochtend. En vanmorgen begon het te frustreren. Ik kom maar niet boven die 2,5 minuut uit en ik moet mezelf zo ongeloofelijk uitputten om die 2,5 minuut te halen. Er is geen vooruitgang en hoewel ik jaren zonder vooruitgang getraind heb, vind ik dat nu opeens stom.
Tot dat mijn fysio vanmorgen de wijze worden sprak: ‘Wat was je doel?’
Een rake vraag. Voor de zomer kwam ik de praktijk binnen na een lange lockdown en bleek uit mijn spierkracht dat fysio echt nodig is. Omdat ik voelde dat rennen er misschien wel in zou zitten, leek het mij bijzonder om dit weer te kunnen.
Bijvoorbeeld om rennend een bus te kunnen halen. Iets wat ik tot dan toe niet in mijn hoofd haalde…
Met deze 2,5 minuut kan ik prima een bus halen als het niet helemaal aan de andere kant van het station is…..Opeens realiseerde ik mij…. dat ik binnen een half jaar mijn doel heb bereikt. Een doel wat ik eerder niet voor mogelijk hield.
En dus liep ik met mega trots gevoel en bijzonder dankbaar de praktijk uit.
Aan jou de vraag om de week mee af te sluiten: Wat was jouw doel?

Meer blogs…

Waarom je doet wat je doet

Waarom je doet wat je doet

Het ondernemersmanifest In het afsluitend gesprek met een ondernemer vroeg ik wat voor hem de toegevoegde waarde is van het Ondernemersmanifest dat hij heeft ontvangen. Zonder aarzelen antwoordde hij dat het inzicht geeft in waarom je doet wat je doet.  Het is, zoals...

Lees meer
Waar gaat het hier eigenlijk écht over?

Waar gaat het hier eigenlijk écht over?

Er is zoveel ruisZoveel afleidingZoveel dingen om in te vluchtenWaar gaat het hier eigenlijk écht over?Deze vraag stel ik mijn klanten regelmatig tijdens een opstelling, maar ook aan mezelf tussen de bedrijven door.Het geeft helderheid en vraagt om vanuit een ander...

Lees meer
Zomer in je bedrijf

Zomer in je bedrijf

t is vandaag 1 juni, de zon schijnt en wij introduceren een speciale actie voor iedere ondernemer die samen met ons de tweede helft van het jaar goed wil beginnen! MidzomerDe langste dag in het jaar, ongeveer de helft van het jaar. Een periode om als ondernemer even...

Lees meer