Waarom je doet wat je doet

}

21 september 2021

Het ondernemersmanifest

In het afsluitend gesprek met een ondernemer vroeg ik wat voor hem de toegevoegde waarde is van het Ondernemersmanifest dat hij heeft ontvangen. Zonder aarzelen antwoordde hij dat het inzicht geeft in waarom je doet wat je doet. 

Het is, zoals hij zei een proces van bewustwording, bevestiging en verdieping. Een manier om verder naar binnen te keren en op een andere manier naar je onderneming te kijken. Om op een andere manier te kijken naar je manier van ondernemen. 

Doe het altijd voor jezelf

“Als je goed weet waarom je iets doet, ga je moeiteloos ondernemen”. 

We leven in een tijd van prikkels, zo werd ons verteld. Een tijd van afleiding. Ook ondernemers krijgen ermee te maken dat zij de focus op hun zaak, op wat ze doen, verliezen door deze prikkels. Onbewust ga je al snel proberen aan een bepaald beeld te voldoen. Dat is niet de manier. Juist door volledig jezelf te zijn kun je waarde toevoegen. Iets van jezelf tot waarde van een ander maken is het principe van winstgevend worden. 

Fundamenten zichtbaar maken

Met het Ondernemersmanifest leggen wij het fundament van jouw onderneming, van jouw manier van ondernemen bloot. We gaan met een opstelling de diepte in om te zien wat jou als ondernemer raakt. Wat je beweegt om te doen wat je doet. Het is een manier om nieuwe inzichten te krijgen en die te benutten in je bedrijfsvoering. 

Jouw Ondernemersmanifest

Naar aanleiding van de opstelling schrijven wij jouw Ondernemingsmanifest. We vangen de woorden die voor jou deze dag de grootste rol speelden, zodat je inzichten bewaard blijven. Zodat jij hier verder mee aan de slag kunt. 

Na ontvangst van het manifest ontvang je van ons vier weken lang iedere week een mail om hier verder mee aan de slag te gaan. De woorden echt eigen te maken en te voelen wat deze oproepen. 

Wil jij het fundament van jouw bedrijf opnieuw of beter zichtbaar maken? Een ochtend of middag investeren in jezelf en al je wensen en waarden weer eens stevig neerzetten?

Laat het ons weten! We maken graag kennis met je! 

 

Meer blogs…

5 jarig loopfeestje

Vandaag vier een 5 jarig loopfeestje. 5 jaar geleden is hetDat ik de eerste kleine stapjes zetteOp mijn net geopereerde benenTerug met beide benen op de grondNa heel veel op mijn tenen lopenWaardoor lopen ingewikkeld werdNa jaren waarin ik mij veel bewoog met...

Lees meer

‘Hier ga ik spijt van krijgen…’

Gisteren sloten we ons eerste strategisch drieluik af voor groene ondernemers. Samen met mijn eigen man en vader startte we afgelopen November dit drieluik met een heidag in voormalig klooster Samaya. Stilstaan met een groep, die dat niet gewoon is te doen. Mannen en...

Lees meer