One step or step one? You decide.

Lees mijn verhaal.

Ik ben Marit,

Doorzetter en een tikje eigenzinnig.

Intuïtief, leergierig én met beide benen op de grond. 

 

Heel mooi vind ik het om te ontdekken dat er achter ieder mens een levensloop schuilt.
Mijn hart gaat open van mensen die een stap zetten. Om samen te ontdekken welke drempels je opwerpt om een stapje terug te doen, om vervolgens juist die drempels te gebruiken om drie stappen vooruit te zetten. 
Ik bewonder de moed om een nieuw verhaal te schrijven, een nieuwe stap te zetten.
.

 Mijn verhaal

Stappen zetten en lopen, zijn voor mij lang niet vanzelfsprekend geweest.

Al mijn hele leven loop ik anders en dat maakt dat ik mij heel bewust ben van de stappen die ik zet.
Ik leerde op mijn 30e letterlijk voor de 3e keer in mijn leven opnieuw lopen, nadat een tijd lang mijn rolstoel mijn beste vriend was.
Ik weet er dus alles van om ergens letterlijk in vast te lopen, de struggelingen en struikelingen, de hoge drempels, Maar ook figuurlijk leerde ik hier mee om gaan. Uit mijn comfortzone stappen, niet zien wat de volgende stap gaat zijn, omgaan met verandering, vaak te ver over mijn eigen grenzen gaan, meebewegen, het moeten dealen met de mogelijkheden die het leven je geeft, het vallen en weer opstaan… en hoe het is om stapje voor stapje een nieuw verhaal te schrijven, een move te maken, op eigen benen te gaan staan….
Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben en ik ben dankbaar deze weg tot zo ver te mogen lopen.
Wil je meer lezen over mijn verhaal over ‘leren lopen?’ In de blogs en in de interviews hieronder lees je meer.

Ik ben opgegroeid tussen de Westlandse kassen en de duinen.

Het strand en de duinen voelen nog steeds als thuis. In de kassen leerde ik heel hard werken, met een ondernemersoog de wereld in kijken, tomaten verkopen en het mooie verhaal van wat er in een kas gebeurt vertellen. Mijn loopbaan is dan ook in tuinbouw gestart in de marketing.
Ik vind het fijn om in mogelijkheden te denken en zo ben ik aantal jaren geleden steeds meer gaan coachen, omdat mijn lichaam uitvoerend werk niet zo leuk meer vond. Zo kwam het coachvak op mijn pad.
Eerder coachte ik vooral ondernemers, waarna het steeds persoonlijker werd. Ik kwam erachter dat ik alleen vanuit de essentie kan coachen en dat begint (ook bij ondernemerschap, werk of het maken van een ‘move’) bij jou als persoon. 

Ik ben getrouwd met Sjoerd en we wonen samen met hond Bor in het mooie Leiden.
Ik ben heel graag buiten en wandel steeds meer. 🙂  

Over mijn manier van werken

Coachen vanuit mijn intuïtie in combinatie met de natuur om in beweging te komen

Omdat het zetten van stappen en ‘doen wat je beweegt’ mij intrigeert, heb ik de afgelopen jaren mij op allerlei manieren verdiept in het ‘zetten van stappen’ en het begeleiden daarvan.
In mijn intuïtieve manier van coachen gaat het vaak over het zetten van een stap. Als basis hiervoor maak ik veel gebruik van ‘systemisch werk’ in combinatie met de natuur. Persoonlijk vind ik ‘systemisch werk’ een hele effectieve en efficiënte manier om zichtbaar te maken waar het werkelijk om gaat. Door systemisch te kijken naar ‘de move’ die je wilt maken, worden blokkades en drempels zichtbaar en wordt helder welke beweging je mag maken. 
Dit in combinatie met het terug gaan naar de basis, de natuur en deze als inspiratiebron en spiegel in te zetten maakt dat je dichter bij jezelf en bij je gevoel komt. Want die natuur heeft zoveel te bieden.
En ja… ik heb het wandelen helemaal ontdekt. Door te wandelen, kom je letterlijk en figuurlijk in beweging en kun kom je een laagje dieper waardoor je je hoofd even uit zet en je hart aan. 

Mijn missie

Inmiddels ben ik expert in het zetten van stappen, vallen en opstaan, meebewegen en luisteren naar wat mijn lichaam mij te vertellen heeft en leer ik nog iedere dag bij.  
Niets is vanzelfsprekend en hoe mooi is het als je in je leven stappen van betekenis kunt zetten.

Daarom is het mijn missie om jou te inspireren betekenisvolle stappen te zetten en je eigen pad te volgen. 

Ik geloof dat als we dat doen, we echt gaan luisteren naar dat wat er in ons beweegt, terug gaan naar de essentie,  de wereld er mooier uit ziet! 

Opleidingen & Trainingen

HBO Small business & Retail Management, Haagse Hogeschool (2010)

Hoofdopleiding Intuitief coach (NOBCO gecertificeerd), IMC mensontwikkeling (2018)

Training en Licentiehouder Krachtdierenspel, Loving Nature (2018)

Reiki 1 en 2

De magie van het opstellen (organisatie en ondernemersopstellingen), Intuitief ondernemen (2020)

De kracht van schrijven in coaching, Sarah Muiderman (2021)

Opleiding van het leven.

Wat anderen over mij zeggen…

Stoer vanuit kwetsbaarheid,
een spiegel met oordeelloze aandacht,
Aards en met beide benen op de grond, met een lijntje naar het universum
Puur, ondernemend en intuïtief sterk.

 

Blog

Lees je weleens tussen de regels door…?

Lees jij weleens tussen de regels door?Dat wat niet niet geschreven staat, maar wat je stiekem wel voelt.Dat waar het misschien wel werkelijk over gaat...Wat wordt hier niet gezegd maar misschien ergens wel bedoeld?Wat als je die vraag nu eens aan je lijf zou...

Lees meer

Wanneer ben je succesvol?

 Deze maand ben ik precies 9 jaar ondernemer. 9 jaar geleden fietste ik naar de Kamer van Koophandel om in te schrijven. Ik was vast besloten om mijn droom waar te maken; zelf ondernemer zijn.Na een HBO opleiding Small business & Retail management was dit een...

Lees meer

Loslaten & toelaten

Loslaten van oude patronen en gewoontes,loslaten van werkzaamheden,loslaten van perfecte plaatjes,loslaten van collega'sen het loslaten van oude levens.De afgelopen weken gaan veel van de coachgesprekken die ik heb met mijn klanten over loslaten.En ook in mijn eigen...

Lees meer
Social Media

Nieuwsbrief

Wil je inspiratie ontvangen voor het volgens van jouw eigen (ondernemers) pad?