One step or step one? You decide.

Lees mijn verhaal.

Ik ben Marit,

Doorzetter en een tikje eigenzinnig.

Intuïtief, leergierig én met beide benen op de grond. 

 

Heel mooi vind ik het om te ontdekken welk verhaal er onder het verhaal schuilt.
Om samen te ontdekken welke drempels je opwerpt om een stapje terug te doen, hoe er ruimte kan ontstaan, wat je lijf je te vertellen heeft, om vervolgens om drie stappen vooruit te zetten. 
Ik bewonder de moed die ik steeds weer tegen kom, om een nieuw verhaal voor jezelf te schrijven en daarmee een nieuw hoofdstuk te openen. 

 

 Mijn verhaal

Stappen zetten en lopen, zijn voor mij lang niet vanzelfsprekend geweest.

Al mijn hele leven loop ik anders en dat maakt dat ik mij heel bewust ben van de stappen die ik zet.
Ik leerde op mijn 30e letterlijk voor de 3e keer in mijn leven opnieuw lopen, nadat een tijd lang mijn rolstoel mijn beste vriend was.
Ik weet er dus alles van om ergens letterlijk in vast te lopen, de struggelingen en struikelingen, de hoge drempel. Maar ook figuurlijk leerde ik hier mee om gaan. Uit mijn comfortzone stappen, niet zien wat de volgende stap gaat zijn, omgaan met verandering, vaak te ver over mijn eigen grenzen gaan, meebewegen, het moeten dealen met de mogelijkheden die het leven je geeft, het vallen en weer opstaan… en hoe het is om stapje voor stapje een nieuw verhaal te schrijven, een move te maken, op eigen benen te gaan staan….
om uit te komen bij dat wat mijn lijf mij te vertellen heeft. 
Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben en ik ben dankbaar deze weg tot zo ver te mogen lopen.
Wil je meer lezen over mijn verhaal over ‘leren lopen?’ In de blogs en in de interviews hieronder lees je meer.

Ik ben opgegroeid tussen de Westlandse kassen en de duinen.

Al meer dan 10 jaar woon ik met veel plezier in het mooie Leiden en toch voelen het strand en de duinen nogsteeds als thuis.
Mijn wieg stond aan de duinrand tussen de kassen in.  In die kassen leerde ik heel hard werken, met een ondernemersoog de wereld in kijken, tomaten verkopen en het mooie verhaal van wat er in een kas gebeurt vertellen. Mijn loopbaan is dan ook in tomatenmarketing gestart.

Na een aantal jaren hier zowel als werknemer en als ondernemer als marketeer gewerkt te hebben, begon mijn lijf tegen te sputteren. 
Ik mocht ‘nee’ gaan zeggen tegen klanten en door mijn nee, kreeg ik de vraag of ik ook in te huren was als ‘coach’ want ik stelde zulke goede vragen. 
Zo rolde (ja letterlijk) ik van het één in het ander. Ik kwam erachter dat ik alleen vanuit de essentie kan coachen en dat begint (ook bij ondernemerschap, werk of het maken van een ‘move’) bij jou als persoon. 
Vele opleidingen en trainingen volgde, met daar boven op een de looplessen die ik mocht leren bij het proces van opnieuw met beide benen op de grond staan.  

Ik ben getrouwd met Sjoerd, de oudste van 4, kan intens genieten van buiten zijn  en wandel graag samen met onze hond Bor een rondje. 

Over mijn manier van werken

Coachen vanuit mijn intuïtie in combinatie met de natuur om in beweging te komen

Omdat beweging en ‘het verhaal onder het verhaal’ mij intrigeert, heb ik de afgelopen jaren mij op allerlei manieren verdiept in het ‘zetten van stappen’ en het begeleiden daarvan.
In mijn intuïtieve manier van coachen gaat het over het zetten van een stappen, in vele vormen en op verschillende lagen
Als basis hiervoor maak ik veel gebruik van ‘systemisch werk’ in combinatie met de natuur. Persoonlijk vind ik ‘systemisch werk’ een hele effectieve en efficiënte manier om zichtbaar te maken waar het werkelijk om gaat. Door systemisch te kijken naar ‘de move’ die je wilt maken, worden blokkades en drempels zichtbaar en wordt helder welke beweging je mag maken. 
Dit in combinatie met het terug gaan naar de basis, de natuur en deze als inspiratiebron en spiegel in te zetten maakt dat je dichter bij jezelf en bij je gevoel komt. Want die natuur heeft zoveel te bieden.
En ja… ik heb het wandelen helemaal ontdekt. Door te wandelen, kom je letterlijk en figuurlijk in beweging en kun kom je een laagje dieper waardoor je je hoofd even uit zet en je hart aan. 

Mijn missie

Inmiddels ben ik expert in het zetten van stappen, vallen en opstaan, meebewegen en luisteren naar wat mijn lichaam mij te vertellen heeft en leer ik nog iedere dag bij.  
Niets is vanzelfsprekend en hoe mooi is het als je in je leven stappen van betekenis kunt zetten.

Daarom is het mijn missie om jou te inspireren betekenisvolle stappen te zetten en je eigen pad te volgen. 

Ik geloof dat als we dat doen, we echt gaan luisteren naar dat wat er in ons beweegt, terug gaan naar de essentie,  de wereld er mooier uit ziet! 

Opleidingen & Trainingen

HBO Small business & Retail Management, Haagse Hogeschool (2010)

Hoofdopleiding Intuitief coach (NOBCO gecertificeerd), IMC mensontwikkeling (2018)

Training en Licentiehouder Krachtdierenspel, Loving Nature (2018)

Reiki 1 en 2

De magie van het opstellen (organisatie en ondernemersopstellingen), Intuitief ondernemen (2020)

De kracht van schrijven in coaching, Sarah Muiderman (2021)

Systemic Healing - Icoaching (2023)

Levenslessen

Wat anderen over mij zeggen…

Stoer vanuit kwetsbaarheid,
een spiegel met oordeelloze aandacht,
Aards en met beide benen op de grond, met een lijntje naar het universum
Puur, ondernemend en intuïtief sterk.

 

Blog

5 jarig loopfeestje

Vandaag vier een 5 jarig loopfeestje. 5 jaar geleden is hetDat ik de eerste kleine stapjes zetteOp mijn net geopereerde benenTerug met beide benen op de grondNa heel veel op mijn tenen lopenWaardoor lopen ingewikkeld werdNa jaren waarin ik mij veel bewoog met...

Lees meer

‘Hier ga ik spijt van krijgen…’

Gisteren sloten we ons eerste strategisch drieluik af voor groene ondernemers. Samen met mijn eigen man en vader startte we afgelopen November dit drieluik met een heidag in voormalig klooster Samaya. Stilstaan met een groep, die dat niet gewoon is te doen. Mannen en...

Lees meer
Social Media

Nieuwsbrief

Wil je inspiratie ontvangen voor het volgens van jouw eigen (ondernemers) pad?