Wandeltraject voor ondernemers

Ondernemen is als ‘leren lopen’, iedere keer kom je een stap verder als je ook een stapje terug durft te zetten.

Als je je hierin herkent, is het wandeltraject voor ondernemers iets voor jou:

Je bent ondernemer of ZZP-er (of je wilt gaan starten als ondernemer) en je merkt dat je steeds moet schakelen tussen wat jij wilt en wat er in de buitenwereld gebeurd.

Je wilt een ‘move’ maken binnen jouw bedrijf en wilt daar bewust tijd voor maken om een volgende stap te zetten.

Je merkt dat je als ondernemer steeds een stap verder wilt zetten, maar dat dat je daar persoonlijk regelmatig een drempel voor over moet.

Jouw onderneming daagt je steeds uit om een pad te bewandelen wat je misschien eerder niet voor mogelijk hield.

Je mist het om te sparren met andere ondernemers en de échte verbinding aan te gaan. Je loopt daarom soms een beetje vast.

Je zou intuïtiever willen ondernemen of doet dat al en daarom wil je ruimte maken voor jouw eigen intuïtie.

Je wilt meer buiten zijn, beter voor jezelf zorgen en met (nog) meer plezier ondernemen en genieten van de vrijheid die dit met zich meebrengt

Over mij

Movemeant heeft niet voor niets de naam ‘move-meant’.

Ik, Marit, ben zelf  expert in het zetten van stappen én ik weet er alles van hoe het is om vast te lopen en over de drempel heen kijken en mee te bewegen. Niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk.

Tot een aantal jaar geleden liepen heel veel dingen in mijn leven vast. Door een neuromusculaire aandoening kon ik uiteindelijk alleen nog maar op een heel klein stukje van mijn tenen kon lopen en buitenshuis vooral in een rolstoel bewoog.  Al mijn hele leven is lopen niet vanzelfsprekend. Ik ben dus ervaringsdeskundige in vallen en opstaan en weet ook hoe belangrijk het is om écht te luisteren naar je hart en naar je lijf.

Een operatie bestempelde ik als nieuwe kans, een nieuw leven.

Al van kleins af aan onderneem ik. Eerst met een tomatenkraampje langs de weg, later had ik mijn eigen bedrijf in versmarketing. Iedere keer weer werd er van mij gevraagd om mee te bewegen met de omstandigheden en te luisteren naar mijn lichaam.
Ik ontdekte dat ‘leren lopen’ heel veel overeenkomsten heeft met ‘ondernemen’ en daarbij dat ondernemen van jou vraagt om te zien dat je de grootste beperkingen zelf oplegt.

Waarom ‘Leren lopen voor ondernemers’?

Ondernemen in deze tijd vraagt om heel veel veerkracht. Steeds weer wordt van je gevraagd om mee te bewegen met de externe factoren waar je geen invloed op hebt. Stappen zetten, meebewegen, een andere manier van lopen.
Steeds weer wordt van je gevraagd om in te checken bij jezelf en te kijken welke kant jij nu op gaat.
‘Leren lopen’ deed ik 2 jaar geleden voor de 3e keer in mijn leven. Ik kwam erachter dat er heel veel overeenkomsten zijn met wat er in het ondernemerschap en leven van je gevraagd wordt als je een verandering in gang wilt zetten of zoals ik het noem; als je een ‘move’ wilt maken. Omdat ik nu kan lopen en het zo’n mooie metafoor vind, heb ik een ‘wandelprogramma voor ondernemers’ ontwikkeld geïnspireerd op mijn looplessen.

Waarom wandelen?

Het wandelprogramma bestaat uit 9 weken, waarin ik en een groepje andere enthousiaste ondernemers met jou mee lopen. In deze 9 weken wordt je zowel online als offline begeleid bij het maken van jouw ‘move’.
Waarom wandelen? Wandelen is niet alleen gezond voor je lichaam, het levert je mentaal ook heel veel op. Als je wandelt ben je creatiever omdat het je uit je ‘bubbel’ haalt.
Je verbind je hoofd met je hart, doordat je met beide benen op de grond staat. Ondernemen van achter een bureau is naar mijn mening behoorlijk overschat. 🙂 

In het kort 

Samen met een klein groepje andere ondernemers een 'move' maken in je eigen bedrijf.

Leren lopen als inspiratiebron voor ondernemen.

Je wandelt online zelf en we maken samen offline wandelingen.

Door te struikelen, leer je lopen.

Hoe andere ondernemers mijn coaching hebben ervaren

‘Marit heeft mij tijdens een coachingstraject op effectieve (en intuïtieve) wijze laten zien waar ik als ondernemer vandaan kom, maar vooral: waar ik als ondernemer naartoe wil. Ze luistert goed, laat het gesprek ontstaan maar kadert ook, neemt alle tijd en durft van haar plan af te wijken als de situatie daarom vraagt. Ze is enthousiast, rustig en warm. De gesprekken en oefeningen waren voor mij een bijzonder proces waarbij eigen valkuilen, angsten en ambities duidelijk werden en waarbij ik me, met Marits hulp, terug op de rails gezet voelde. Op weg naar bewuster en met veel meer plezier werken aan mijn eigen ontwikkeling. Een aanrader voor alle ondernemers die het gevoel hebben in rondjes te draaien in plaats van vooruit te komen.’

‘Marit komt rustig en stevig over. Ze luistert goed en is doortastend en scherpzinnig op cruciale momenten in het gesprek. In korte tijd laat Marit je jouw eigen kracht ontdekken en voelen op een krachtige en liefdevolle manier. Marit heeft mij geleerd om deze persoonlijke groei te gebruiken als ondernemer. Ik weet nu welke kant ik op wil met mijn bedrijf en welke stappen ik moet zetten. Ik heb veel geleerd van dit korte coaching traject en ik kijk met veel plezier terug op onze samenwerking.’

Marit is een bijzondere coach en een heel mooi mens! Haar eigen verhaal is inspiratie, en er is heel veel ruimte omdat dat verhaal te vertalen naar jouw eigen struggles. Ik heb genoten van de strandsessie, waar we het levenswiel hebben gelegd. Zoveel nieuwe inzichten, en daarmee zoveel nieuwe mogelijkheden. Zo mooi rond!

Marit haar rust, respectvolle benadering en krachtige scherpte heeft deze sessie een enorme diepgang gegeven.

Ik ga lopen tot de zon komt,
Tot de zon me achterhaalt
Lopen tot de zon komt
Tot ‘ie straalt…
 .’

Wat levert een levensloopsessie jou op?

Door met dit wandelprogramma aan de slag te gaan, zeg je echt ‘ja’ tegen jouw move, tegen jouw bedrijf en tegen jezelf. Stap voor stap neem je heel bewust de tijd om te werken aan de verandering die jij door wilt maken.

Je krijgt inzicht en overzicht op verschillende thema’s die jou eerder tegenhielden om een stap te zetten. Waardoor je in de toekomst zult merken dat je sneller en effectiever een stap kunt zetten.

Een flinke dosis buitenlucht en beweging, die je gaan helpen om meer vanuit je hart te ondernemen en je fit te voelen.

De tijd en ruimte om jouw inzichten en stappen te verankeren.

Begeleiding door een ‘ervaringdeskundige coach’ in zowel leren lopen als ondernemen.

Inzicht in de beperkingen die je jezelf op legt en waar je ‘vastloopt’.

Een unieke manier van naar jouw eigen levensloop kijken.

Een bijzondere ochtend of middag in de natuur waar in je een flinke spiegel voorgehouden krijgt

Samen met andere ondernemers ga je aan de wandel. Je bouwt op deze manier niet alleen aan een waardevol netwerk. Omdat je in hetzelfde 'schuitje' zit en met elkaar meeloopt kun je van elkaar leren en elkaar inspireren.

Praktische informatie

Dit wandelprogramma voor ondernemers bestaat uit 10 weken.
10 weken waar in jij de tijd neemt om opnieuw ‘te leren lopen’ en een verandering in je bedrijf of ondernemerschap aan te  brengen. Je gaat dus daadwerkelijk een ‘move’ maken, waarbij fysieke wandelingen de basis zijn. 

  • Start eind januari 2020.
  • Week 1: Een persoonlijk intakegesprek (als het kan wandelend) waarin we kijken naar welke verandering nodig is om in jouw ondernemerschap en onderneming te maken en om jouw persoonlijke doelen bepalen.
  • Iedere week wandel je een online wandeling door middel van audio’s die je toegestuurd krijgt. Deze online wandelingen zijn geïnspireerd op ‘leren lopen voor ondernemers’ en de basis van dit traject. Je kunt de wandelingen lopen op je eigen tijd en eigen plek.
  • Week 2: een offline wandeling met de andere ondernemers onder mijn begeleiding op een mooie plek in de natuur passend bij de groep en de thema’s.
  • Week 4 of 5: Een persoonlijk coachgesprek passend bij de ‘move’ die jij wilt maken in je bedrijf, maar met name gericht op wat deze verandering van jou als persoon vraagt.
  • Week 10: Een offline wandeling met de andere ondernemers onder mijn begeleiding op een mooie plek in de natuur passend bij de groep en de thema’s.
  • Een appgroep waarin ervaringen gedeeld kunnen worden
  • 10 weken lang de mogelijkheid om telefonisch te sparren met mij.

In dit traject is er ruimte voor 4 ondernemers om mee te wandelen. Waarom niet meer? Omdat ik alle tijd en ruimte wil hebben om jullie goed te begeleiden.

De afspraken voor intake, coachgesprekken en offline wandelingen worden afgestemd op jullie agenda. Het is wel belangrijk dat je hier ruimte en tijd vrij voor wilt maken in je agenda.

De locaties stemmen we ook onderling af, deze zullen waarschijnlijk in de omgeving van Leiden en weide omtrek zijn.

Heb je een vraag of wil je afstemmen of dit programma iets voor je is? Neem gerust contact op. 

 

Wandeltraject voor ondernemers

in de natuur

Dit wandelprogramma is een pilot!
Ik ben op zoek naar 4 enthousiaste ondernemers die bereid zijn om hier in met mij de eerste stappen te zetten. 

Omdat ik het fijn vind om ook jouw feedback te ontvangen, bied ik dit traject de eerste keer aan voor een pilotprijs. 

€222,-

exclusief BTW

Toestemming

Social Media

Nieuwsbrief

Wil je inspiratie ontvangen voor het volgens van jouw eigen (ondernemers) pad?