Wat is een opstelling? 

Een opstelling kan je helpen om inzicht en overzicht te krijgen in jouw bedrijf en jezelf als ondernemer, zodat het (weer) lekker loopt en je de volle potentie van jezelf en je bedrijf kunt benutten.

Ondernemen is één grote persoonlijke ontwikkelingsreis. Je komt jezelf steeds tegen en je wordt uitgedaagd om steeds stappen te zetten en over belemmeringen heen te kijken. Als ondernemer wil je een ‘stromend’ bedrijf, een bewegend bedrijf, vooruit. 

En toch zijn er die beren op de weg, die momenten dat het even niet lekker loopt, blokkades die zich opwerpen of je wilt eigenlijk een andere kant op, maar komt er niet uit welke kant dan.

 

Je voeten weten de weg

Een 1-op-1 opstelling voor ondernemers

In een 1-op-1 opstelling gaan we aan de slag met jou als ondernemer en je bedrijf. In een vraaggesprek kijken we samen naar het thema/probleem waar jij tegen aanloopt. Vervolgens gaan we hier in een opstelling mee aan de slag.

Wat is een opstelling?

Wellicht ken je het wel uit het ‘systemisch werk’ of van een ‘familieopstelling’.
In een opstelling maken we zichtbaar waar ‘de schoen wringt’, waar het blokkeert en welke beweging er nodig is om weer in beweging te komen. Vaak kijken we alleen naar wat er zichtbaar en tastbaar is, maar in de onderstroom gebeurd heel veel wat wel van invloed kan zijn op je bedrijf maar niet zo zichtbaar is als dat wij zouden willen. In een opstelling maak je dit krachtenveld zichtbaar. 

We gaan er van uit dat alles energie is en dat ergens de energie blokkeert. Door in gesprek te gaan en daadwerkelijk door middel van vloerankers (zo simpel als papiertjes op de grond) jouw thema en vraag op te stellen,  komt er meer inzicht en zul je merken dat duidelijk wordt welke stap jij te maken hebt.

Systemisch naar mijn bedrijf kijken…. wat?! 

Vanuit het systemisch perspectief gaan we er vanuit dat alles een systeem is en dus ook jouw bedrijf, net als bijvoorbeeld jouw familie en misschien je sportclub.
Stel je voor dat jouw bedrijf een dorp is met allemaal straten. In dat systeem is het fijn als alle straten zonder blokkades gewoon toegankelijk zijn en het verkeer goed kan door rijden. Maar het kan zijn dat er ergens een opbreking is, een blokkade zodat het verkeer niet door kan rijden en er een file ontstaat. De file wordt langer en het probleem wordt steeds groter. Je kunt natuurlijk van alles doen om het verkeer om te laten leiden, via andere dorpen en wegen, je kunt minder auto’s toe laten, je kunt fietsen stimuleren. Maar je lost de opbreking niet op. Dat is precies waar een opstelling over gaat. Je krijgt zicht op waar het in de kern over gaat, zodat het verkeer weer goed kan doorrijden en het probleem niet groter en omvangrijker wordt of terug blijft komen. Het is natuurlijk heel fijn als je in jouw bedrijf zo kunt ondernemen dat er geen files ontstaan. 

 

Over mij

Ondernemerschap vind ik één van de mooiste dingen die er is. 

Al van kleins af aan onderneem ik. Eerst met een tomatenkraampje langs de weg, later had ik mijn eigen bedrijf in versmarketing. Iedere keer weer werd er van mij gevraagd om mee te bewegen met de omstandigheden en te luisteren naar mijn lichaam.

Ik weet er alles van hoe het is om vast te lopen en over de drempel heen kijken. Niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. Al mijn hele leven heb ik te maken met een anderswerkend lijf, waar ik de gebruiksaanwijzing niet goed van kende, maar ik slaagde er de afgelopen jaren toch in om te ondernemen zoals ik dat wilde. 

Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige in vallen en opstaan en weet ook hoe belangrijk het is om écht te luisteren naar je hart en naar je lijf. Te doen wat je beweegt. 

Door systemisch te kijken, kunnen blokkades echt opgeruimd worden en kom je tot de kern. Waardoor er weer beweging komt en jij een stap kunt maken.

Social Media

Nieuwsbrief

Wil je inspiratie ontvangen voor het volgens van jouw eigen (ondernemers) pad?