1-op-1 opstelling voor ondernemers 

Een opstelling kan je helpen om inzicht en overzicht te krijgen in jouw bedrijf en jezelf als ondernemer, zodat het (weer) lekker loopt en je de volle potentie van jezelf en je bedrijf kunt benutten.

Ondernemen is één grote persoonlijke ontwikkelingsreis. Je komt jezelf steeds tegen en je wordt uitgedaagd om steeds stappen te zetten en over belemmeringen heen te kijken. Als ondernemer wil je een ‘stromend’ bedrijf, een bewegend bedrijf, vooruit. 

En toch zijn er die beren op de weg, die momenten dat het even niet lekker loopt, blokkades die zich opwerpen of je wilt eigenlijk een andere kant op, maar komt er niet uit welke kant dan.

 

Herken je iets in de onderstaande punten?

Je bent ondernemer of ZZP-er (of je wilt gaan starten als ondernemer) en je merkt dat je een nieuwe stap zou willen maken in je bedrijf, maar voelt dat het ergens vastloopt.

Je ziet soms door de bomen het bos niet meer en dat belemmert je ondernemerszin en jou als mens.

Je merkt dat er ergens in jouw bedrijf iets niet helemaal lekker loopt, dezelfde problemen komen steeds terug of het loopt simplweg vast.

Je wilt de volle potentie van je bedrijf benutten, je dromen waarmaken, maar hoe en wat? Daar zou je wel meer inzicht in willen.

Je merkt dat je veel nadenkt, twijfelt en in je hoofd blijft zitten, waardoor je het overzicht of plezier verliest en het is tijd dat je daar verandering in aan gaat brengen.

Je wilt graag een bedrijf waar je energie van krijgt, waar het stroomt, waarmee je jouw missie en droom kunt waarmaken.

Je wilt intuïtiever ondernemen, zodat je met meer energie een beweging kan maken met je bedrijf, die past bij jou.

Je voeten weten de weg

Een 1-op-1 opstelling voor ondernemers

In een 1-op-1 opstelling gaan we aan de slag met jou als ondernemer en je bedrijf. In een vraaggesprek kijken we samen naar het thema/probleem waar jij tegen aanloopt. Vervolgens gaan we hier in een opstelling mee aan de slag.

Wat is een opstelling?

Wellicht ken je het wel uit het ‘systemisch werk’ of van een ‘familieopstelling’.
In een opstelling maken we zichtbaar waar ‘de schoen wringt’, waar het blokkeert en welke beweging er nodig is om weer in beweging te komen. Vaak kijken we alleen naar wat er zichtbaar en tastbaar is, maar in de onderstroom gebeurd heel veel wat wel van invloed kan zijn op je bedrijf maar niet zo zichtbaar is als dat wij zouden willen. In een opstelling maak je dit krachtenveld zichtbaar. 

We gaan er van uit dat alles energie is en dat ergens de energie blokkeert. Door in gesprek te gaan en daadwerkelijk door middel van vloerankers (zo simpel als papiertjes op de grond) jouw thema en vraag op te stellen,  komt er meer inzicht en zul je merken dat duidelijk wordt welke stap jij te maken hebt.

Systemisch naar mijn bedrijf kijken…. wat?! 

Vanuit het systemisch perspectief gaan we er vanuit dat alles een systeem is en dus ook jouw bedrijf, net als bijvoorbeeld jouw familie en misschien je sportclub.
Stel je voor dat jouw bedrijf een dorp is met allemaal straten. In dat systeem is het fijn als alle straten zonder blokkades gewoon toegankelijk zijn en het verkeer goed kan door rijden. Maar het kan zijn dat er ergens een opbreking is, een blokkade zodat het verkeer niet door kan rijden en er een file ontstaat. De file wordt langer en het probleem wordt steeds groter. Je kunt natuurlijk van alles doen om het verkeer om te laten leiden, via andere dorpen en wegen, je kunt minder auto’s toe laten, je kunt fietsen stimuleren. Maar je lost de opbreking niet op. Dat is precies waar een opstelling over gaat. Je krijgt zicht op waar het in de kern over gaat, zodat het verkeer weer goed kan doorrijden en het probleem niet groter en omvangrijker wordt of terug blijft komen. Het is natuurlijk heel fijn als je in jouw bedrijf zo kunt ondernemen dat er geen files ontstaan. 

 

Wat kun je opstellen? 

In principe kunnen we alles opstellen, dus ook alles wat met jouw ondernemerschap te maken heeft.

Enkele voorbeelden van een thema of vraag waar we in een opstelling mee aan de slag kunnen is bijvoorbeeld:

  • Hoe kan ik meer klanten bereiken? Hoe bereik ik mijn doelgroep?
  • Het maken van een nieuwe communicatie of marketingstrategie.
  • Een samenwerking efficiënter laten verlopen
  • De geldstroom in mijn bedrijf
  • Ik ga een nieuw product lanceren. Hoe zet ik dit product het beste in de markt?
  • Er zijn steeds problemen rondom een bepaalde tak of medewerker in het bedrijf, dat steeds terug komt.

En nog veel meer. Heb je een specifieke vraag, die je graag op zou willen stellen, waarvan je niet weet of dat kan. Neem gerust even contact op, dan kan ik met je mee denken.  

 

 

Een afspraak maken voor jouw 1-op-1 opstelling? 

Over mij

Ondernemerschap vind ik één van de mooiste dingen die er is. 

Al van kleins af aan onderneem ik. Eerst met een tomatenkraampje langs de weg, later had ik mijn eigen bedrijf in versmarketing. Iedere keer weer werd er van mij gevraagd om mee te bewegen met de omstandigheden en te luisteren naar mijn lichaam.

Ik weet er alles van hoe het is om vast te lopen en over de drempel heen kijken. Niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. Al mijn hele leven heb ik te maken met een anderswerkend lijf, waar ik de gebruiksaanwijzing niet goed van kende, maar ik slaagde er de afgelopen jaren toch in om te ondernemen zoals ik dat wilde. 

Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige in vallen en opstaan en weet ook hoe belangrijk het is om écht te luisteren naar je hart en naar je lijf. Te doen wat je beweegt. 

Door systemisch te kijken, kunnen blokkades echt opgeruimd worden en kom je tot de kern. Waardoor er weer beweging komt en jij een stap kunt maken.

Hoe anderen een coachtraject ervaren hebben

Marieke

Marit heeft mij tijdens een coachingstraject op effectieve (en intuïtieve) wijze laten zien waar ik vandaan kom, maar vooral: waar ik naartoe wil. Ze luistert goed, laat het gesprek ontstaan maar kadert ook, neemt alle tijd en durft van haar plan af te wijken als de situatie daarom vraagt. Ze is enthousiast, rustig en warm. De gesprekken en oefeningen waren voor mij een bijzonder proces waarbij eigen valkuilen, angsten en ambities duidelijk werden en waarbij ik me, met Marits hulp, terug op de rails gezet voelde. Op weg naar bewuster en met veel meer plezier werken aan mijn eigen ontwikkeling. Een aanrader voor iedereen die het gevoel hebben in rondjes te draaien in plaats van vooruit te komen.

Mildred

‘Marit komt rustig en stevig over. Ze luistert goed en is doortastend en scherpzinnig op cruciale momenten in het gesprek.
In korte tijd laat Marit je jouw eigen kracht ontdekken en voelen op een krachtige en liefdevolle manier. 
Marit heeft mij geleerd om deze persoonlijke groei te gebruiken als ondernemer. Ik weet nu welke kant ik op wil met mijn bedrijf en welke stappen ik moet zetten. Ik heb veel geleerd van dit korte coaching traject en ik kijk met veel plezier terug op onze samenwerking.’

Wat levert een 1-op-1 opstelling je op? 

Je krijgt inzicht en overzicht op verschillende thema’s die jou eerder tegenhielden om een stap te zetten in je bedrijf of ondernemerschap, waardoor je in de toekomst zult merken dat je sneller en effectiever een stap kunt zetten.

Je weet na deze sessie wat jou te doen staat om volgende stappen te zetten.

Je kunt met meer energie en plezier ondernemen.

Het systeem werkt voor je, in plaats van tegen je

Vertrouwen en inzicht in je bedrijf en in jezelf als ondernemer en mens.

Het benutten van het volledige potentieel van je bedrijf.

Het gaat (weer) stromen, waardoor je jouw ‘move’ in deze wereld kunt maken.

Praktische informatie

 

Een 1-op-1 opstelling duurt ongeveer 2 uur. In deze sessie gaan we eerst aan de slag met jouw vraagstuk, waarna we de opstelling doen en vervolgens de tijd nemen om te evalueren en te bepalen wat jouw volgende stap gaat zijn.

Deze 1-op-1 opstelling vind plaats in mijn coachruimte in Leiden of buiten in de natuur. De keuze is aan jou en we kunnen afstemmen op jouw vraagstuk.

De ervaring leert dat in een opstelling behoorlijk wat aan het licht komen, waardoor het fijn kan zijn om na deze sessie een niet te volle agenda te hebben. Zodat je even de tijd hebt om de boel te laten bezinken en je stappen verder uit te werken. Na een week hebben we nog even contact hoe het met je is en wat de opstelling voor je heeft gedaan. 

Wil je eerst even telefonisch kennis maken en even overleggen of een opstelling je zou helpen. Laat het gerust even weten, dan maken we een belafspraak.

 

Er gaat een wereld voor je open, als je op deze manier naar je bedrijf durft te kijken. 

Marit

1-op-1 opstelling

Voor ondernemers 

Ja! Ik wil graag een afspraak maken voor een 1-op-1 opstelling om een volgende of nieuwe stap te zetten. 

€150

Exclusief BTW

Toestemming

Social Media

Nieuwsbrief

Wil je inspiratie ontvangen voor het volgens van jouw eigen (ondernemers) pad?