Jouw Ondernemers Manifest 

In dit unieke traject voor jou als ondernemer gaan we terug naar de essentie.
Voel, schrijf en zoek naar het hart van je bedrijf. 
Samen met Robine Hillen help ik je de woorden te vangen die vanuit je hart spreken. 
Zodat je hiermee jouw beweging in gang kunt zetten. 

Jij hebt een missie en je hebt een verhaal te vertellen

Je weet heel goed wat je wilt en waar je wilt zijn, toch is het soms lastig om een lijn in je verhaal te krijgen, het echt goed richting te geven. Te verwoorden vanuit je hart. Het zou je helpen als er coördinaten op papier staan, die jou in je bedrijf, strategie, communicatie en marketing helpen richting te geven. Omdat je heel goed bent in je vak, kan het voor jou soms lastig zijn om door een andere bril naar je bedrijf te kijken. Dat is precies waarbij wij je helpen.

Door Jouw Ondernemers manifest te ontwikkelen kom je dichter tot de kern van jouw verhaal. Je wordt weer even terug gehaald naar de essentie van jezelf en jouw ondernemerschap. Het helpt je herinneren waarom je doet wat je doet.
Hoe begon het allemaal? Waar wil je heen? Wat is jouw missie? En waarom doe je wat je doet? 
Jouw vraag wordt centraal gezet en verder uitgelicht. 

 

Jouw Ondernemers Manifest 

 

In een sessie van ongeveer een dagdeel doen we een  ‘opstelling’ en verdiepend gesprek samen met jou. Hier in wordt zichtbaar waar je bedrijf nu staat en waarom je doet wat je doet.  
 Waar gaat het werkelijk over? Welke beweging mag je maken vanuit gevoel en kracht? 

We gaan manifesteren!
Door dit manifest ga je een commitment aan met jezelf en je onderneming. Met je communicatie, wie je bent en wat je uitdraagt. Je gaat communiceren vanuit een diepere laag, heel bewust ondernemen, koers bepalen en bijsturen. 
Een beweging van betekenis maken. 

Wij bepalen jouw route niet, daar ben jij prima zelf toe in staat!
Wij bepalen jouw doel niet, ook dit weet jij maar al te goed.
In de opstelling wordt zichtbaar dat alles al in jou aanwezig is. 
We vangen woorden, woorden die ertoe doen en de essentie raken.
Woorden die kunnen fungeren als coördinaten en mogelijke (nieuwe) wegen en routes kunnen uitlichten, zodat jij richting kunt bepalen.  Waar je wellicht een scherpere koers kunt varen, of waar een omweg van onschatbare waarde zou kunnen zijn.
Precies die woorden raken jouw klanten, zetten jouw klanten in beweging.

Marit begeleidt je in de opstelling en Robine vangt de woorden en schrijft jouw Ondernemers Manifest.

Een unieke samenwerking, waar we beide heel blij van worden. 

Samen reiken we naar de sterren en blijven met beide voeten op de grond.
Ga jij met ons mee op reis? Wij kijken er naar uit! 

Marianne / De Verbindingskamer

Omdat ik samen met Helma onderneem, boden Marit en Robine aan om de opstelling samen te doen. Dubbel feest! Na een verdiepend vraaggesprek gingen we met Marit aan de slag met de opstelling. Hierin wordt gekeken naar de doelstellingen en koers van je bedrijf en naar de dromen en behoeften van jou als mens en ondernemer.
Tijdens de opstelling leg je naar aanleiding van de vragen die Marit stelt, zogenaamde vloertegels (papiertjes) op de grond, die o.a. jouw bedrijf, jouw persoon of jouw koers voorstellen. Door zelf in de opstelling te gaan staan en de afstand en positie t.o.v. andere tegels te plaatsen, wordt zichtbaar én voelbaar hoe dingen zich voor jou tot elkaar verhouden. En wordt inzichtelijk wat jouw vragen en thema’s zijn, welke stap(pen) je te zetten hebt, maar ook welke bedrijfsthema’s om aandacht vragen. Je gaat het ervaren i.p.v. denkend onder woorden brengen. Voelen of dat wat je motiveert en energie geeft nog aansluit bij de praktijk van alledag.
Terwijl je dit proces met Marit doorloopt, schrijft Robine op de achtergrond op wat er besproken wordt tijdens de opstelling. Na afloop maakt Robine hier jouw Ondernemers Manifest van met de kern en de coördinaten van jou en jouw bedrijf waar je zelf mee aan de slag kunt.
Het was voor ons ontzettend waardevol om even een middag uit de waan van de dag te stappen en samen met deze twee kundige en ongedwongen vrouwen te ontdekken waar we staan en waar ons hart sneller van gaat kloppen. Wat heel duidelijk naar voren kwam: De Verbindingskamer staat voor aandacht, we willen van betekenis zijn in het leven van mensen. We willen mensen die niet gehoord of gezien worden zichtbaar maken en een stem geven. We gaan de relatie aan en leggen verbindingen waardoor er weer perspectief ontstaat in het leven van mensen.
Heel veel dank voor de waardevolle sessie Robine en Marit, wij gaan op basis van onze coördinaten weer verder op avontuur!

Daniëlle / Studio Zonnegroet

Ik vond de sessie met Marit en Robine heel bijzonder. Energetisch, maar ook inhoudelijk, de woorden die gevangen worden tijdens de sessie vangen precies mijn verhaal van dit moment. Ik voelde me al snel op mijn gemak in de coachingsruimte van Marit en ik vind dat ze samen een heel fijne sfeer neer weten te zetten. Hierdoor kon ik me openstellen en heel snel de diepte ingaan. Het was zo fijn dat ze afgestemd waren op mij en mijn bedrijf, het voelde als tijd, aandacht en een kado voor mezelf. Daarnaast kon ik ook merken dat Robine en Marit ook helemaal afgestemd zijn op elkaar, ze hebben aan een half woord genoeg en dat is erg fijn. De opstelling en brainstorm waren erg intensief, omdat ik heel duidelijk de schaduwkanten en lichtheid van het moment kon voelen. De basis van mij en mijn bedrijf. Ik voelde duidelijk waar ik naartoe wilde, maar oh wat voelde dat nieuw en spannend! Ik voel duidelijk dat er iets iets geshift, maar vind het lastig om er woorden aan te geven. Maar dat is ook het fijne, Robine vangt de woorden tijdens de sessie en deze ontvang ik later. Hierdoor kon ik me helemaal richten op het hier en nu zonder iets te hoeven onthouden. Wat elke keer weer terugkomt is dat ik graag wil onderzoeken, ontspannen en spelen. Met het manifest in handen kan ik er eigenlijk niet meer omheen. De routewijzers verwoorden prachtig wat ik diep van binnen voel en verlang.

Wat is een opstelling? 

Een opstelling is een veel gebruikte tool in het systemisch werk en coaching. Het is een interactieve manier, waarbij je zelf in beweging komt. Door je bedrijf te zien als een systeem, kunnen we in de ruimte daadwerkelijk jouw bedrijf en vraagstuk inzichtelijk maken. We zetten je hoofd even uit en je hart aan. Klik hier als je meer wil weten over hoe zo’n opstelling precies in zijn werk gaat.

Hoe werkt het?  

Stap 1: We beginnen met een kort telefonisch gesprek over jouw vraag en focuspunt. Aan de hand hiervan maken we een afspraak op een locatie naar keuze. Je kunt uiteraard ook iemand meenemen waar je nauw mee samenwerkt en met elkaar het diepe in duiken.

Stap 2: We hebben een unieke en interactieve sessie ontwikkelt waarin we gebruikmaken van een opstelling rond jou als ondernemer en jouw bedrijf. Zo leggen we de focus op vertellen vanuit je hart, het bekijken van de wensen en behoeften van jouw doelgroep door een andere bril en zetten we jouw missie centraal.

Door de opstelling te combineren met een verdiepend gesprek komen we met elkaar tot een aantal kernpunten, ofwel coördinaten, die jij kunt gebruiken in de route voor jouw bedrijf.

Stap 3: Na afloop van de sessie verwerken we deze punten in Jouw Ondernemers Manifest, een kort en bondig verslag met de kern van jouw verhaal waar je zelf mee aan de slag kunt.

Stap 4:  Na het ontvangen van Jouw Manifest maken we na 2 weken een afspraak om elkaar online te ontmoeten. In deze sessie van ongeveer een half uur blikken we terug op de opstelling en bespreken we jouw manifest, je ervaringen en mogelijk je eerste stap.   

Stap 5: 
Om Jouw unieke Ondernemersmanifest kracht bij te zetten en het voor jou te laten leven, is het fijn als je in de periode erna een steuntje in de rug hebt om alles te laten ‘landen’.  Daarom kun je gebruik maken van het online schrijfprogramma dat we hebben ontwikkeld, waarin je 4 weken lang wekelijks handreikingen krijgt om jouw manifest eigen te maken en als het ware te laten wortelen. 

Praktisch: 
De brainstormsessie met opstelling duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Wij zorgen voor koffie, thee en iets lekkers. 
Het is mogelijk om deze sessie bij jou in je eigen werkruimte te doen, maar wellicht vind je het ook fijn om er even uit te gaan. We hebben daarvoor een mooie coachruimte in Leiden. Wil je écht een inspirerende dag helemaal voor jou en je bedrijf op een inspirerende plek? Vraag ons dan naar de mogelijkheden…. genoeg ideeën! 

Als je wilt kun je na afloop nog een afspraak maken om de vorm van de communicatie verder te concretiseren. Het kan zijn dat je hier ook al mooie inzichten in krijgt vanuit de opstelling.

 

Jouw Ondernemers Manifest

Uniek voor jou op maat 

Ja! Ik wil graag een afspraak maken om mijn Ondernemers Manifest vorm te geven.

Inclusief:
– Verdiepende sessie met opstelling samen met Robine en Marit.
– Telefonisch gesprek vooraf.
– Online terugbliksessie om jouw ondernemers manifest te bespreken. (30 min)

En ontvang nu extra:
– 4 wekelijks online programma met handreikingen om manifest eigen te maken. (t.w.v. 50 euro)

€475,- *

Exclusief BTW

*= Deze prijs is op basis van een Ondernemersmanifest voor 1 persoon.
Komen jullie met z’n tweeën omdat je bijvoorbeeld samen in jullie bedrijf onderneemt? Dan komt er 125 euro bij voor de 2e persoon. 
Kom je met een groep?  Neem dan even contact op voor een prijs op maat. 

 

Toestemming

Wie zijn wij?  

Wij zijn Robine Hillen en Marit Nieboer – Klapwijk. Al van jongs af aan vriendinnen en onze gezamenlijke passie is schrijven. Na de middelbare school, waar we voor ons plezier voor de hele klas sinterklaasgedichten in opdracht schreven, kozen we allebei onze eigen weg. Robine ging zich verdiepen in communicatie, Marit koos  voor de marketingkant. De gemene deler bleven de woorden, waarvan we voelden dat er altijd een diepere laag onder zat. 

We zijn inmiddels allebei 30 geweest en hebben verschillende paden de weg naar ondernemerschap gevonden. We bleven schrijven, bleven delen en kwamen elkaar steeds weer tegen op het snijvlak van rake woorden, de kern van een verhaal, overal een businessmodel in zien en communicatie met de buitenwereld. We bleven sparren en dromen over een betere wereld en gave plannen. Ook nu…. Tijd om al die plannen eens samen te voegen. Robine startte als tekstschrijver en fotograaf, Marit coacht ondernemers bij het maken van betekenisvolle stappen. Op dit snijvlak vinden we elkaar weer en we zien ernaar uit om onze passie voor rake woorden met jullie te delen. 

Social Media

Nieuwsbrief

Wil je inspiratie ontvangen voor het volgens van jouw eigen (ondernemers) pad?