5 jarig loopfeestje

}

13 december 2023

Vandaag vier een 5 jarig loopfeestje.

5 jaar geleden is het
Dat ik de eerste kleine stapjes zette
Op mijn net geopereerde benen
Terug met beide benen op de grond
Na heel veel op mijn tenen lopen
Waardoor lopen ingewikkeld werd
Na jaren waarin ik mij veel bewoog met rolstoel
Mijn veiligheid.
Mijn leven aangepast aan een rijdende toekomst.

Met beide benen op de grond
opnieuw leren lopen
Niet de eerste keer
Niet de tweede keer
De derde keer
en ik stond
nooit eerder zo stevig.

Alles anders
Alles nieuw
Een nieuw verhaal om te gaan schrijven
Nogsteeds af en toe niet te bevatten
Dat het zo stevig staat
Hoe wiebelig het soms ook voelt

Vandaag sta ik stil bij alle stappen
die ervoor nodig waren om hier te komen
Herinnert mij aan dat lopen geen vanzelfsprekendheid is
Dat bewegingsvrijheid in welke vorm dan ook niet vanzelfsprekend is
Alle stappen die ik mocht zetten om te leren wat ik nu weet
Alle stappen waar ik nog van droom te zetten
Betekenisvolle stappen.

Vandaag nodig ik jou uit om stil te staan
bij je afgelopen stappen
te zien waar je stond
Waar je staat
Waar je gaat
Om je heen te kijken
Trots te zijn
Dankbaar voor wat er licht was
Te buigen voor de stappen die je in het donker maakte
Omdat doorlopen helemaal niet zo gewoon is 🙂

Loop je mee het jaar uit?
Omdat het einde van het jaar nadert en deze periode zich heel goed leent voor het stilstaan bij de stappen die je gezet hebt, het volgende:
Ter ere van dit 5 jarige loopfeestje gaan vandaag de deuren open om je in te schrijven voor de eindejaars audiowandelingen. Waar je mee op je eigen tijd, op je eigen plek en op je eigen tempo jouw jaar uit kan lopen en het nieuwe jaar met bewuste stappen kunt beginnen. Voor iedere wandelaar die meedoet gaat er 5 euro naar stichting de Groente Deler.

Wil je meer weten over de wandelingen en aanmelden?
Dat kan hier: hetjaaruitlopen – Movemeant

Meer blogs…

‘Hier ga ik spijt van krijgen…’

Gisteren sloten we ons eerste strategisch drieluik af voor groene ondernemers. Samen met mijn eigen man en vader startte we afgelopen November dit drieluik met een heidag in voormalig klooster Samaya. Stilstaan met een groep, die dat niet gewoon is te doen. Mannen en...

Lees meer
Lees je weleens tussen de regels door…?

Lees je weleens tussen de regels door…?

Lees jij weleens tussen de regels door?Dat wat niet niet geschreven staat, maar wat je stiekem wel voelt.Dat waar het misschien wel werkelijk over gaat...Wat wordt hier niet gezegd maar misschien ergens wel bedoeld?Wat als je die vraag nu eens aan je lijf zou...

Lees meer